Дигитално подписване на документите и дигитален onboarding – Digital Recruitment #5

⏰ Време за прочитане: 9 Минути

Digital Recruitment – Стъпка по стъпка

В поредица материали ще говорим за Дигитален подбор – стъпка по стъпка. Това беше темата на изминалия HR Brunch Digital Recruitment, запис от който може да намерите тук.

Ще говорим за стъпките, през които минава един процес по подбор и как технологиите могат да улеснят всяка една от тях. В този материал ще се спрем на последните две стъпки: дигитално подписване на документи и дигитален onboarding или въвеждане на новите служители.

Дигитално подписване и въвеждане

💡 В днешния материал ще засегнем две основни стъпки:

  • Дигитално подписване на документите за работа – С коя платформа можем най-лесно да подпишем дигитално документите за постъпване на работа/офертата.
  • Дигитален onboarding – Как да трансформираме в дигитален процеса по въвеждане стъпка по стъпка

Дигитално подписване

Docusign

Най-лесният и популярен начин за дигитално подписване, който вече много компании в България приложиха. С него, за няколко минути, се подписват документи онлайн, законно валиден. Становище от адвокат за приложението в България може да прочетете тук. Ще намерите и препоръки как да сте максимално изрядни пред закона, използвайки тази услуга. За момента това е най-удобният, достъпен и бърз вариант, който сме открили като средство за изпращане и подписване на оферта/документи за постъпване на работа.

Кратко видео как работи, може да видите от линка по-долу:

https://www.docusign.com/products/electronic-signature

Дигитален onboarding

Продължението на статията е само за членове. Ако желаете да продължите, станете член или влезте в профила си.