Easy Credit се присъединиха като Корпоративен ПРО член към нашето общество.

Благодарим за доверието на Лилия Велинова, Надежда Недева, Цветелина Джонева, Надежда Балабанова и Ваня Серафимова, които са част от екипа на Easy Credit, а вече са и корпоративни членове на Bulgarian HR Community!

Ето какво споделиха те по повод членството си в BGHRC:
„За нас е удоволствие и се радваме да сме част от Bulgarian HR Community. Прекрасно е усещането не само да си част от общност, а да бъдеш част от такава, която е жива и активна, в която свободно и леко се обменя полезна и значима, навременна информация и то чрез комуникация помежду ни, хората, които всъщност оформяме палитрата на „необятната сфера“ на човешките ресурси. С нетърпение очакваме всички бъдещи съвместни дейности.“

Coca-Cola Hellenic Bottling Company  се присъединиха като Корпоративен член към нашето общество.

Благодарим за доверието на Николета Свещарска, Невян Петров и Силвия Константинова

Кауфланд България се присъединиха като Корпоративен ПРО член към нашето общество.

Благодарим за доверието на Мила Вълкова, Милена Караилиева, Грациела Григорова, Йоанна Кондова, Христо Арабаджов и Анелия Панчева, които са част от екипа на Кауфланд България.

Мария Стоева (Head of Sales & Business Development), Мария Ангелова (People & Culture Lead) и Мая Чолева (Area Manager Plovdiv) са представителите на Manpower Group, които се присъединиха като Корпоративни членове към Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод членството си в BGHRC:

Мария Стоева, Head of Sales & Business Development: „Твърдо вярвам, че HR функцията е стратегическа за всяка компания, независимо от размер, бизнес сектор или локация. Най-ценният ресурс за всички ни са хората, с които работим, а както добре знаем, предизвикателствата в откриването, задържането и управлението на добри екипи, не са никак малко. Затова и генерирането на идеи, открояването на най-добри практики и посочването на нови тенденции, са ключови за нашата работа като HR консултанти. Именно в тази посока се надявам и вярвам, че членството в Bulgarian HR Community ще бъде особено полезно за нас.“

Мария Ангелова, People & Culture Lead: „Споделям възможността съмишленици да обменят идеи, опит и добри практики заедно в една общност. По този начин се откриват много нови перспективи в развитието на човешките ресурси. В едно такова общество има кого да чуеш, а добрият HR е преди всичко добър слушател.

Мая Чолева, Area Manager: „Харесва ми идеята за създаването на място, което свързва HR специалисти от цялата страна. Възможността за споделяне на знания, опит и добри практики винаги е била в основата на развитието ни като хора и професионалисти. Радвам се, че ще бъда част от такава общност.“

Камелия Атанасова (Talent Acquisition & Employer Branding Director), Невена Маркова (Recruitment Manager), Мартина Николова (Recruitment Specialist, Varna) са част от екипа на Pontica Solutions, a вече и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

Eто какво споделиха за присъединяването си към Bulgarian HR Community:

„За нас е удоволствие да се присъединим към Bulgarian
HR Community, защото смятаме, че ще си бъдем полезни, тъй като всеки от нас, макар и в различна индустрия, среща подобни казуси и предизвикателства. Радваме се да участваме в събитията, които Bulgarian HR Community организира и вярваме, че чрез споделяне и обсъждане на различни гледни точки, можем да ставаме все по-добри в това, което правим.“

Румяна Босева (Изпълнителен директор), Христо Борисов (Изпълнителен директор), Деница Черешарова (р-л отдел Най-добрите работодатели в България) от ARS Bulgaria  са и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод членството си в BGHRC: „Присъединяването ни към Bulgarian HR community е водено от желанието ни да се свържем с професионалисти от цялата страна, с които да обменяме опит, идеи, добри практики и да учим едни от други. Във времена на изключителни промени в световен мащаб, всеки един от нас е ученик и учител, всеки един от нас е изправен пред ежедневни предизвикателства чиято палитра е необятна. Споделянето на опит и знания помежду ни, може да ни помогне да развием себе си като професионалисти и да ни свърже като хора – нещо, което е все по-важно и ценно в свят функциониращ в изолация и електронна среда.“

Снежана Даскалова, HR Specialist и Магдалена Стоилова, HR Manager в OLX.Те вече са и HR Special членове на Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод членството си в BGHRC:

„Смятаме, че в днешно време е важно да се учим едни от други и да обменяме опит и добри практики като по този начин ще актуализираме постоянно информацията за тенденциите на пазара, а дори и ще налагаме нови такива. Това би допринесло за HR функцията да излезе от административната й светлина от миналото и да се затвърди като стратегически партньор на бизнеса, който управлява най-ценния ресурс на една компания, а именно служителите.“

Людмила Романова, HR manager и Диляна Колева, HR expert от ABC Global се присъединиха като HR Special членове.

Ето и какво сподели Людмила по повод членството си в BGHRC:
„Вярвам, че в тези „нестабилни“ и променящи се времена, за нас като екип „Човешки ресурси“, най-важно е да бъдем максимално гъвкави и адаптивни.
Споделянето на информация за добри или недотам добре работещи практики е изключително ценен ресурс .
Комуникацията с професионалисти в сферата на човешките ресурси е прекрасна възможност да обогатим знанията и опита си. Изключително щастлива съм да бъда част от Вашето community. “

Наталия Тулуш, Златка Димитрова и Людмила Радева са част от екипа на G.P. Group, a вече и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

„Радваме се, че G.P. Group се присъедини към BG HR Community. Виждали сме и много харесваме проекти на организаторите и с адмирации посрещаме идеята за създаването на съвременна и прогресивна общност, която обединява специалистите в нашия бранш.
Вярваме, че в BGHRC можем да си бъдем взаимно полезни, откривайки решения на казуси, възникващи в ежедневната ни работа като HR-и.“ – това споделиха G.P. Group по повод присъединяването си към Bulgarian HR Community.

Михаела Стайкова (Employer Branding Specialist), Елеонора Иванова (Ръководител ,,HR отдел“ ) и Ралица Стоимчева (Recruitment specialist, benefits and development) са част от екипа на Орбико, a вече са и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод присъединяването си към Bulgarian HR Community.

Михаела Стайкова: „Професията “Employer Branding Specialist” неизменно е свързана както с привличането на таланти и правилния подбор на кадрите, така и с последващото им задържане, реализирайки стратегията ни да бъдем един от най-желаните работодатели. Радвам се, че съм част от HR общността и мога да бъда в постоянна връзка със специалистите от бранша, разменяйки актуална и полезна информация.

Вярвам, че членството в “Bulgarian HR Community“ ми предоставя възможността да обсъждам въпроси и теми, свързани с управлението и поддържането на работодателската марка, с други професионалисти в областта.

Благодарение на множеството активности, фокусирани към „Employer Branding“ – и не само, смятам, че това е най-подходящо място за обмяна на опит и споделяне на добри практики.“

Елеонора Иванова: ,,Да съм ръководител на ,,HR отдел“ в голяма компания като ,,Орбико България“ е огромно предизвикателство и възможност, които ме стимулират да надграждам себе си като професионалист ,всеки ден, и да търся нови модели на работа и добри практики, които да развивам в екип с над 1200 служители. Един от основните приоритети, които следвам е да бъда винаги информирана за най-новите тенденции в ,,HR” и тяхното успешно прилагане в нашата работна среда.

Вярвам, че с присъединяването ми в ,,Bulgarian HR Community” ще имам възможността да споделям идеи и да обменям ценен опит с колеги и съмишленици от нашата сфера, които биха ми били полезни в изграждането и развитието на различни стратегии в ,,HR отдела“.

 Моята основна цел е да поддържам най-висок стандарт в ,,HR”, критерии за оценяване, развитие и най-добри условия за работа, както и да съм конкурентна с останалите мултинационални компании опериращи на българския пазар. Уверена съм, че с участието и подкрепата на всички членове в тази платформа ще допринесем за още по-доброто качество и усъвършенстване на всички процеси свързани с ,,HR” общността.“

Ралица Стоимчева: „Присъединих се към Bulgarian HR Community, за да имам възможност да обменям опит и добри практики с професионалисти в областта на Човешките ресурси.

Смятам, че една такава платформа би подпомогнала работата на всеки специалист, който работи с хора.

Радвам се че вече съм част от българската HR общност и с нетърпение очаквам да разбера какво още мога да науча от тази програма.‘‘

Катерина Шопова (HR Director), Десислава Арбова (Senior Consultant Recruitment)  и Рая Цветкова (Employer Branding Manager) са част от екипа на Лидл България, a вече са и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод присъединяването си към Bulgarian HR Community:
„В Лидл България ценим хората, насърчаваме развитието им и вярваме, че ученето през целия живот е ключовата предпоставка за успех. Именно затова с удоволствие се присъединяваме към Bulgarian HR Community – организация, която си поставя за цел да развива HR общността, да провокира интересни дискусии и обмен на идеи.“

Ивелина Железчева (Chief People Officer), Славей Тренин (Senior People Partner), Кирил Драганов (Talent Acquisition Partner) са част от екипа на Fadata, a вече са и Корпоративни членове на Bulgarian HR Community.

Ето и какво споделиха те по повод присъединяването си към Bulgarian HR Community: „Във Фадата силно вярваме, че човек се учи и развива най-ефективно, когато обменя опит и получава подкрепа от среда с която споделя еднакви предизвикателства и интереси. Това е основната причина екипът ни да се присъедини към българската HR общност. За нас, това е страхотна възможност да си партнираме с професионалисти от други компани и различни бизнес сфери и по този начин заедно да усъвършенстваме, както нас самите като личности и професионалисти, така и HR функцията на по-глобално ниво.“

София Лазарова е Country HR Manager and Talent Leader в Deloitte.

„Вярвам, че Bulgarian HR Community ще бъде чудесно място за споделяне на успешни чр и организационни практики, място за вдъхновения и идеи, което провокира честен диалог и конструктивни разговори за чр професионалисти на всички нива. Това ще помогне на нас, като представители на чр функцията да бъдем все по-гъвкави, адаптивни и припознати като партньор на бизнеса и посланици на една ефективна и продуктивна среда в компаниите.“ – това сподели тя по повод членството си в BGHRC.

Илияна Геошева заема позицията Regional Employer Branding Manager, Bulgaria, Romania, and Western Europe в Луксофт.

Ето и какво споделя тя по повод членството в BGHRC:

„Професията на специалистите по Employer Branding сравнително от скоро се “отдели” като самостоятелна такава на нашия пазар. В своята същност тя е неразривно свързана с подбор на персонал и класическите чр процеси в съвременните компании. Въпреки органичната връзка, промените в бизнес средата наложиха нуждата от фокусирани усилия върху работодателските марки, което доведе до появата на служители като мен. Както при всяка професия, в процеса на работа възниква нужда от платформа и място за обсъждане на въпроси свързани с управлението и поддържането на успешна работодателска марка.
Припознах инициативата HR Community като подходящото място за обмяна на знания и опит с други колеги, практикуващи тази “млада’ професия, поради редицата фокусирани Employer Branding активности, организирани от To The Top в последните няколко години.“

Мария Кузманова е HR Manager в Lagardere Travel Retail.

Ето и какво споделя тя по повод членството си в BGHRC:
„Присъединявам се към Bulgarian HR community по две основни причини.

Харесвам идеята за създаване чр общност, място, в което всички да говорим на „един език“, да споделяме добри прaктики и заедно да търсим иновативни решения на казуси, свързани както с постоянно променящия се пазар на труда, така и с предизвикателствата, пред които компаниите в България са изправени в тази извънредна обстановка.

Втората причина е, че харесвам работата на организаторите на проекта, които работят в посока на подобряване нивото на човешките ресурси в България и това носи добавена стойност.

Може би това е най-подходящото време, в което да обединим силите си 😊“

Биляна Велчева  заема позицията People Operations Development Manager в Fourth.

Ето и какво споделя тя по повод членството си в BGHRC:

„Времето, в което живеем, носи още повече предизвикателства и отговорности за професионалистите в сферата на ЧР и вярвам, че Bulgarian HR community ще се превърне в пространство за креативни и конструктивни дискусии, които ще ни помогнат заедно да създадем успешно работещи в новата реалност ЧР практики“

Снежина Шаркова  заема позицията HR Business Partner в Circles Bulgaria.

Ето и какво споделя тя по повод членството си в BGHRC:
„HR специалистите в България имат нужда от такава общност, която по модерен начин ни събира и дава възможност за споделяне на опит и добри практики.
Професията ни е от съществено значение за бизнеса и се радвам, че в последните години се наблюдава изместване на фокуса от чисто оперативната функция на HR специалистите, към това те да работят тясно с бизнеса относно стратегическото планиране и създаването на добавена стойност за организациите, в които работят.
Вярвам, че Bulgarian HR Community ще създаде една страхотна и полезна среда за всички представители на HR професията! :)“

Петър Джугански  заема позицията HR & Recruitment Specialist в Open Tag.

Яница Дилковска заема позицията HR Manager в Sciant,

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към BGHRC:
„Вярвам, че Bulgarian HR Community подкрепя генерирането на нови идеи, подходи и действия. Мисията Ви да бъдете водени от най-добрите практики и успешни стратегии съвпада с моите виждания и разбирания. Подкрепям иновативното мислене на членовете в Bulgarian HR Community и смятам, че заедно бихме подобрили/продължили да развиваме професията по възможно най-добрия начин, както като представители на компаниите, от които сме част, така и като професионалисти, отговорни към всеки следващ нов член на гилдията.“

Невена Борисова заема позицията HR Director в Effortel.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:
„Още когато научих за създаване на BGHRC, се въодушевих от идеята, че се създава една подобна общност, устремена към подобряване на практиките, свързани с човешки ресурси в България, и към обмяната на опит. С голямо удоволствие следя дискусиите, темите и свързаните с тях презентации на общността. Забелязвам, че желанието за споделяне на опит на организаторите и членовете е много силно, което е солидна гаранция за полезността на организацията. За компаниите и служителите предизвикателствата по правило са многобройни, но с правилните инструменти, подход и споделени позитивни ценности те със сигурност могат да бъдат посрещнати.

Общности като тази могат да бъдат истински източник на промяна към по-добро за целия бизнес, както и за служителите в организациите. Очаквам с нетърпение всяко едно събитие на общността!“

Таня Клисарска заема позицията People Operations Associate  във  Football Radar.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:

„Присъединих се към Bulgarian HR Community, тъй като с разрастването на екипа на Футбол Радар България ролята ми става все по-ориентирана към управлението на хора и ще се радвам да споделям мнения и идеи с професионалисти, представляващи водещи работодатели в България. Работата с хора не е точна наука и е голямо предизвикателство и считам, че сътрудничеството с колеги носи много позитиви, помага ни да сме в крак със световните и местни практики и ни обогатява, както в професионален, така и в личен план.“

Емилияна Стоева заема позицията Human Resources Administrator
в HRS, a вече е и Индивидуален член на Bulgarian HR Community.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:
„Присъединявам се към Bulgarian HR community с огромно удоволствие. Сферата на Човешките ресурси не спира да се развива и да се подобрява, благодарение на служителите в нея. Споделянето на успешни практики, процеси и идеи, ще помогне за развитието на специалистите, които ще допринесат за една по-добре организирана и благоприятна бизнес среда. Работата с хора е комплексна, изискваща различни подходи, понякога експерименти, за да се постигне успех. Благодарение на тази прекрасна общност, вярвам че споделянето на знания и работещи процеси, ще спомогне за по-лесното преодоляване на днешните трудности, които среща сферата.“

Мария Петрова е Head of Business Development в nPloy, a вече е и Индивидуален член на Bulgarian HR Community.

Ето какво сподели  по повод присъединяването си към Bulgarian HR Community:
„Радвам се, че имам възможността да съм част от подобна HR общност, защото вярвам, че всички имаме общи цели, а именно да подобрим процесите по подбор, да направим движението в пазара на труда по-ефективно, и да продължаваме да развиваме таланти. Чакам с нетърпение да разбера повече за това как бихме могли да си сътрудничим, като обменяме идеи и добри практики.“

Елена Възлева е Мениджър Човешки ресурси на Адрес и Имотека, a вече е и HR Special член на Bulgarian HR Community.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:
„Присъединявам се към Bulgarian HR Community с ентусиазъм и  готовност да обменям опит и идеи с колеги от различни организации и индустрии. Ще се радвам да участвам в общност, която създава ценности, развива процеси и придава стойност за своите организации. В днешно време имаме толкова голям избор от информация, че е полезно, когато знаеш, че тя е проверена, изпитана и успешно реализирана от колегите ти.“

Силвия Недева е Мениджър човешки ресурси Unique Estates, част от Realto Group, a вече е и Индивидуален член на Bulgarian HR Community.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:
„За мен е удоволствие да се присъединя към Bulgarian HR Community. Вярвам, че споделянето на успешни практики и сътрудничеството води до генерирането на нови идеи и подходи, което ще ни помага да продължим да се развиваме и подобряваме като специалисти. С нетърпение очаквам всички бъдещи съвместни дейности на общността.“

Ивета Рангелова e Executive Coach, основател на „Палачинки в офиса“, a вече е и Индивидуален член на Bulgarian HR Community.

Ето какво сподели тя по повод присъединяването й към Bulgarian HR Community:
„В партньорствата откривам най-голямата сила. Вярвам абсолютно убедено, че когато става въпрос за мотивирана работа и отдаденост 1+1>2. С тази нагласа създавам всяка програма и подобрение, които интегрирам през последните години в компании на нашия пазар. Мрежата от още ентусиасти за социални и корпоративни подобрения, като тази на Bulgarian HR Community е истинска мотивация, гориво, което само по себе си дава истинска подкрепа и стимулира хората към екипност и интегритет. Еволюцията ни е подсказала много директно, че в групата се среща развитието, а аз добавям и удоволствието от съвместната работа! Защо да ги пропускаме!? :)“

Очаквайте скоро пълен списък на членовете!